Over Vrouwzeker

Bij Vrouwzeker is deskundige hulp, specialistische kennis en ervaring te vinden voor vrouwen en professionals. Vrouwen kunnen door middel van een persoonlijk ontwikkeltraject groeien in zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfwaardering. Professionals kunnen bij Vrouwzeker terecht voor advies, interactieve workshops en het ontwikkelen van trainingen voor cliënten op maat. Download hier de BROCHURE van Vrouwzeker.

Missie

Vrouwzeker streeft ernaar om vrouwen te ondersteunen naar een leven met meer zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfwaardering. Het doel is dat vrouwen kracht vinden in hun kwetsbaarheid, (her)ontdekken wie ze echt zijn en hier naar gaan leven. Om de cirkel van onzekerheid, angst en destructieve patronen te doorbreken wordt er gewerkt vanuit drie BASISPRINCIPES: vanuit zelfLiefde, Leren, mét Lef.

Visie

Vrouwzeker werkt vanuit de visie dat ieder mens kostbaar, kwetsbaar én krachtig is. Bedoeld om op haar eigen unieke manier te leven en van betekenis te zijn. Vanuit de overtuiging dat het niet de bedoeling is dat mensen onderdrukt worden of zichzelf onderdrukken wil Vrouwzeker een tegenbeweging inzetten. Helaas zijn onderdrukking en ellende van alle tijden. We hebben niet altijd invloed op wat ons overkomt maar wel hoe we omgaan met deze gebeurtenissen. Struikelen en vallen gebeurt regelmatig, maar opstaan en er sterker uitkomen kan ZEKER!

Basisprincipes

Vanuit zelfLiefde

Jezelf onvoorwaardelijk liefhebben geeft een stevig fundament om jezelf verder te ontwikkelen. Als je zelfwaardering afhangt van wat je doet, dan kent het hoogte- en dieptepunten, je bent nu eenmaal niet perfect. Deze emotionele schommelingen kunnen erg vermoeiend zijn en kan onzekerheid geven. Het is de kunst jezelf oké te vinden, goed zoals je bent, met al je mooie en minder mooie kanten.

Leren

Om met meer zelfvertrouwen in het leven te staan is het nodig te groeien in de vaardigheden die je hebt. Het is van belang om op een authentieke wijze keuzes te maken, te communiceren en invloed uit te oefenen op jezelf en anderen. Met deze vaardigheden heb je tools om in het dagelijks leven te oefenen. En zoals Haringsma (2017) beschrijft: ‘Je kunt meer leren dan je denkt.’

mét Lef

Om echt te gaan doen wat je hebt geleerd is een portie lef nodig. Dit betekent dat je stap voor stap buiten je comfortzone zal gaan. Allereerst zal dit wat ongemakkelijk voelen. Je zult merken hoe vaker je iets doet, des te makkelijker het wordt. Totdat je op een punt komt dat het een automatisme wordt.

“Het is fijn dat Sarah op een warme, gevoelige, soms confronterende manier dicht naast me blijft staan. Ze ziet heel helder waar de eventuele knelpunten liggen en is daar open over. Zo krijg ik steeds meer zicht op wie ik nu ben en hoe krachtig ik eigenlijk ben. Een mooi basis voor de toekomst!”

Cliënt Vrouwzeker

Sarah Niessink

Hulpverlener, trainer en oprichtster van Vrouwzeker.

‘Het werken met vrouwen is een rode draad geworden in mijn leven en heeft mijn hart. Veel vrouwen heb ik mogen ondersteunen in hun zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfwaardering. Ieder mens maakt hierin een groeiproces door. Jezelf ontwikkelen gaat met vallen en opstaan, maar bij zoveel vrouwen en ook bij mijzelf heb ik gezien dat het heel goed mogelijk is. Het kan dus ZEKER!’

Door omstandigheden kan het opbouwen van je zelfbeeld en zelfvertrouwen verstoord raken. Sarah heeft de afgelopen vijftien jaar gewerkt met vrouwen in uiteenlopende situaties: weinig veiligheid en positieve bekrachtiging, gekwetst zijn door anderen, relatieproblemen, verslaving, (seksueel) geweld, seksualiteitsproblemen, loverboyproblematiek en prostitutie. Sarah haar expertise ligt daarom in de gemene deler van de hulp die deze vrouwen nodig hadden. Hulp bij de persoonlijke ontwikkeling van zelfvertrouwen, assertiviteit en weerbaarheid.

Sarah heeft de hbo-studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd. Tijdens de daaropvolgende jaren heeft Sarah zich meer gespecialiseerd. Zij volgde trainingen rondom het veranderen van denkpatronen (CGT), zelfbeeld (Comet), project- en verandermanagement en seksuologie. Sarah is authentiek in het contact met de ander, recht door zee mét een vleugje humor. Vanuit haar werkervaring, persoonlijkheid en kennis gaat Sarah met vrouwen en professionals in gesprek om te komen tot opbouw van jezelf en anderen.

Registratie

Sarah Niessink is geregistreerd bij het Registerplein in het register maatschappelijk werkers. Deze registratie waarborgt de kwaliteit van zorg, het ontwikkelen van kennis, reflectie en expertise.

© 2018 Vrouwzeker.nl