Blog

Tessa deelt haar verhaal met jou….!

Begin dit jaar deed ik mee met een online relatiechallenge. Daarin werd ik getriggerd door het stuk van dag 4, geschreven door Sarah. Ze schreef over zelfvertrouwen, over het hebben van een positief zelfbeeld. Ik herkende me er zo in, dat ik de stoute schoenen aan heb getrokken en contact met haar heb gezocht.

Al jaren worstel ik met onzekerheid en een negatief zelfbeeld. Iets wat me privé, maar ook zeker in m’n werk behoorlijk in de weg zat. Altijd zag ik drempels of voelde ik blokkades die mij ervan weerhielden contacten aan te gaan. Waar ik het meeste last van had, was het blozen. Dat iedereen aan je kon zien dat je je ongemakkelijk en zwak voelde, want zo had ik het gelabeld. Daarnaast merkte ik in de relatie met m’n dochter veel strijd, frustratie en verwijdering.

Door de gesprekken merk ik hoe fijn het is, dat dingen aan het licht worden gebracht. Dat alleen al werkt heel bevrijdend! Niet wegstoppen wat er is, maar het op tafel leggen. Sarah is rustig, duidelijk en laat je in je waarde. Precies wat ik nodig heb bij de zoektocht naar mezelf. Het mooie is dat mijn relatie met God in de gesprekken ook een plek krijgt. Het geeft me rust en vertrouwen dat Hij met mij meegaat op de zoektocht naar mezelf.

Ondertussen heeft m’n dochter ook gesprekken met Sarah. Mooi om van m’n dochter terug te krijgen dat de gesprekken haar goed doen. Deze setting, waarbij Sarah een soort schakel is tussen ons twee, voelt voor ons beiden vertrouwd en goed. En door beide te werken aan de verbinding met onszelf merk ik dat er ook meer verbinding tussen ons ontstaat.

We zijn nu wat langer in het proces en merk ik dat ik “steviger” begin te worden. Ik dacht niet altijd positief over mezelf en deze gedachten drukten me naar beneden. Nu ik me hier meer van bewust ben, probeer ik deze gedachten minder toe te laten. Eerder kon ik van slag raken als ik op issues werd aangesproken, al was het maar iets kleins. Nu komt het minder binnen en lukt het me beter om er wat boven te staan. Ik voel me sterker en heb hierdoor minder last van blozen. Maar ik ga ook anders naar het blozen kijken. Ik voel me niet minder omdat ik bloos! Ik probeer het meer te relativeren en ben steeds beter in staat om het minder aandacht te geven.

 

Tessa

Comments (0)

Post a Comment

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan', om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op 'Accepteren' in de balk onderaan de pagina, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten