Blog

Sara vertelt…

Sara had geen baan, was net bevallen en voelde direct de druk om weer te solliciteren. Ze vond een nieuwe baan, maar na vier maanden besloot ze te stoppen. Sara wist niet goed hoe ze nu verder moest en klopte aan bij Vrouwzeker en ze deed wat ze voorheen nooit durfde…

SARA VERTELT….
‘Eind 2019 besloot ik met mijn baan te stoppen en op zoek te gaan naar iets wat echt bij me paste. Tegelijkertijd bleek ik zwanger te zijn, wat natuurlijk erg mooi nieuws was! Hoewel ik in de eerste periode van mijn zwangerschap nog veel gesolliciteerd heb, lukte het me niet om een nieuwe baan te vinden. Ik kreeg hier veel stress van en besloot me op mijn zwangerschap te richten – werken kwam daarna wel weer. Toch voelde ik vrijwel direct na de bevalling alweer de druk om te zoeken naar een leuke baan. Mijn bevalling was heftig en het herstel ook, toch lukte het me om snel werk te vinden waar ik 4 maanden na mijn bevalling mee begon. Dit bleek veel te snel te zijn. Ik kreeg erg veel stress en merkte ook dat ik mijn bevalling en alles wat er was gebeurd nog niet goed had verwerkt. Hoe lastig ik het ook vond, ik besloot te STOPPEN met mijn nieuwe baan.
Doordat ik niet goed wist hoe nu verder, leek het me goed met iemand te gaan praten. Een vriendin van mij had een traject bij Sarah gevolgd en had daar veel aan gehad. Al bij het eerste gesprek voelde het goed. Sarah zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde en deelde in reactie op mijn verhaal ook enkele eigen ervaringen. Dit vond ik prettig; het maakt iemand menselijk en het maakte de gesprekken gelijkwaardig.
Alleen al door te praten over mijn bevalling, de periode daarna en wat er was gebeurd op mijn nieuwe werkplek voelde ik me kilo’s lichter. Het maakte dat ik weer kon nadenken over wat ik wilde en wat ik belangrijk vind. Een van de belangrijkste dingen die ik van Sarah heb geleerd is om dicht bij mezelf te blijven en zelf regie te nemen in mijn leven. Dit klinkt misschien simpel, maar dat was iets waar ik erg veel moeite mee had. In sollicitatiegesprekken richtte ik me voorheen vaak vooral op wat de ander wilde horen. Maar ook in mijn privé-leven was ik vaak vooral bezig met anderen en het voor iedereen zo fijn mogelijk maken, in plaats van goed te kijken naar waar ik zelf behoefte aan had én wat goed is voor de ander.
Door zelf de regie te pakken en dicht bij mezelf te blijven kreeg ik meer zelfvertrouwen. Mijn sollicitatiegesprekken verliepen veel beter en ik was steeds beter in staat om kritisch te blijven en goed te bekijken of iets wel écht bij mij paste. MEERDERE MALEN WEES IK ZELFS EEN BAAN AF omdat het niet goed voelde, iets wat ik voorheen nooit gedaan zou hebben. Natuurlijk vond ik dit ook spannend maar Sarah benoemde telkens weer dat ik vertrouwen moest blijven houden, dat ik goed bezig was en dat een baan afwijzen je juist kan helpen te komen tot iets wat echt bij je past. Inmiddels heb ik een baan gevonden waarin ik echt op mijn plek zit en ben ik blij en trots op mezelf. Ook in mijn privé-leven kies ik vaker voor wat ik zelf wil én in verbinding te blijven, zonder me druk te maken om wat anderen daar eventueel van zullen vinden.’

Sara deelt haar verhaal voor jou ter inspiratie. Misschien zit jij nu niet lekker op je werk, in een burn-out of merk je dat je veel twijfelt en/pf keuzes maken lastig vindt?

Kom je gerust een keer langs (of online) of samen hierover vrijblijvend te sparren. Ik heb nog een paar plekjes vrij om een half uur vrijblijvend kennis te maken. Gebruik deze zomerperiode om de dingen weer een beetje helder op een rijtje te krijgen zodat je weer een frisse start kan maken!

Comments (0)

Post a Comment

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan', om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op 'Accepteren' in de balk onderaan de pagina, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten