Hulp voor vrouwen

Er zijn veel vrouwen die een korte of langere periode worstelen met hun zelfvertrouwen, assertiviteit, zelfwaardering en/of seksualiteit.
Herken jij je in één of meerdere onderwerpen?

“Een stabiel groot zelfvertrouwen bestaat uit een combinatie van vaardigheid en waardigheid”
(Haringsma, 2017, p20)

Zelfvertrouwen

Dat je af en toe zoekende bent in je zelfvertrouwen is helemaal niet gek. Het is een levenslang proces waar veel mensen af en toe in vastlopen. Je voelt je onzeker, je vindt de mening van anderen erg belangrijk, je hebt het gevoel dat je alles goed moet doen. De huidige samenleving kan dit gevoel alleen nog maar versterken, omdat er weinig ruimte is om te falen. Als dat wat je doet de manier van denken over jezelf bepaalt, dan schiet jouw gevoel van eigenwaarde waarschijnlijk alle kanten op. Maar is het mogelijk om alles goed te doen, perfect te zijn? Samen gaan we aan de slag. Vanuit een stevige basis, nieuwe kennis en inzichten ga je oefenen in de praktijk. Het resultaat zal zijn dat je je meer ontspannen zal voelen, je beter om kan gaan met tegenslagen en je jezelf durft te zijn.

 

De gesprekken kunnen, als je dat graag zou willen, altijd aangevuld worden met wandel- of hardloopsessies. Dit brengt je letterlijk in beweging, is goed voor je lijf en ondersteunt het psychisch proces.

“Assertiviteit houdt in dat u op een zelfverzekerde en directe manier aan anderen laat weten wat u wel en niet wilt.”
(Hadfield en Hasson, p.21)

Assertiviteit

Je hebt moeite om aan te geven wat je vindt, voelt en wat je wensen of juist grenzen zijn. Misschien trek je je hierdoor terug? Of ‘blaas je jezelf een beetje op’, om je onzekerheid te verbloemen? Om assertiever te worden is het nodig dat je jezelf waardeert en dat je weet wat jij vindt en wilt. Hierdoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen. Als je denkt dat een weerbaarheidstraining een goede aanvulling zou kunnen zijn dan kan Vrouwzeker je in contact brengen met een zeer ervaren weerbaarheidstrainer.

Zelfwaardering

Een lage zelfwaardering (of een laag zelfbeeld) kun je herkennen aan uitspraken over jezelf met een oordeel erin. Ik ben dom, niet mooi, een slechte vriendin/moeder/vrouw/collega, ik ben niets waard, een sukkel of ik kan niets. Uiteraard denkt iedereen wel eens een keer wat negatiefs over zichzelf, maar bij een lage zelfwaardering ben je érg overtuigd dat deze uitspraken kloppen. Door deze overtuigingen kan je spanning ervaren en weinig zelfvertrouwen hebben. Ook kan je het lastig vinden jezelf te laten zien of geef je jezelf juist heel snel bloot. Samen onderzoeken we mogelijke oorzaken, toetsen we of deze overtuigen wel kloppen en corrigeren/compenseren we ze. Daarnaast leer je meer aandacht te geven aan je positieve kanten en niet alleen aan je negatieve kanten. Zo komt je zelfbeeld meer in balans en sta je steviger in je schoenen.

In 2012 geeft in een onderzoek van Kedde (2012) 19% van de mannen en 27% van de vrouwen aan één of meerdere seksuele problemen te hebben.

Seksualiteit

Problemen rondom zelfvertrouwen of vervelende (seksuele) ervaringen hebben vaak gevolgen voor de beleving van je seksualiteit. In het dagelijks leven vind je het lastig je grenzen aan te geven of te communiceren over wat je graag wilt. Bij heel veel mensen heeft dit effect op je seksualiteit. De gevolgen kunnen zijn dat je minder zin in seks hebt, je moeite hebt om opgewonden te raken en/of dat je pijn ervaart tijdens het vrijen. Alle vrouwen hebben er recht op om ook op seksueel vlak zichzelf te zijn en plezier, vertrouwen en intimiteit te ervaren. Als je vragen of problemen hebt rondom seksualiteit dan kan dit meegenomen worden in de gesprekken.

* Wanneer je klachten ervaart die complex van aard zijn dan kan Vrouwzeker je ook helpen een arts-seksuoloog te vinden.

 

Vrouwzeker biedt diverse mogelijkheden voor een persoonlijk ontwikkeltraject. Lees meer over AANBIEDINGEN, TARIEVEN EN VERGOEDINGEN.

© 2018 Vrouwzeker.nl