Blog

Het verhaal van Anna

Anna vertelt over haar negatieve zelfbeeld en welke krachtige stappen zij hierin heeft gemaakt. Ik ben er al vroeg in gaan geloven dat teleurstelling bij mijn leven hoort. Ik durfde er te op vertrouwen dat geluk ook voor mij is weggelegd.

 

Verleden

Na mijn scheiding werd ik nogal op mezelf teruggeworpen. De strijd die ik in mijn huwelijk en mijn gezin gevoerd had eiste zijn tol. Vragen als ‘wie ben ik?’, ‘wie ben ik geworden?’ maakten het nodige bij mij los. Na heel wat therapieën en jaren vechten voor en tijdens mijn huwelijk, kwam ik tot de conclusie dat ik niet alleen in mijn huwelijk niet gezien werd maar dat er daarvoor al diepe wonden geslagen waren in mijn zelfbeeld. Ik zag mijzelf niet (meer). In de opvoeding, het gezin waar ik opgroeide, ontbrak het aan warmte en persoonlijke aandacht. Als kind had ik al veel bevestiging nodig maar kreeg dit onvoldoende. Op latere leeftijd kwam ik in aanraking met seksueel misbruik waardoor mijn zelfbeeld en vertrouwen nog meer beschadigd zijn.

 

Heden

Op het moment dat ik in contact kwam met Vrouwzeker, zit ik in een gelukkige relatie. Ik sta op het punt om te trouwen met mij grote liefde, mijn alles, mijn soulmate. Niets aan de hand zou je denken! Maar in mij zit dat ‘kleine bange meisje’ die op elk moment verwacht verlaten te worden of in ieder geval dat ‘de teleurstelling’ er zal komen…

‘Ben ik wel goed genoeg, ben ik wel leuk genoeg, ben ik mooi genoeg, ben ik de moeite waard en mag ik deze liefde omarmen en ten volle van genieten?’ zijn de vragen die me bezighouden en me soms erg angstig maken.

 

Samen zijn we bezig om te kijken hoe ik om kan gaan met deze gedachten en bijbehorende gevoelens. We nemen ze onder de loep, brengen ze aan het licht en proberen op deze manier te werken aan een reëler zelfbeeld. Ik weet en voel steeds meer dat ik er met mijn kleurrijke kant, mijn spontaniteit, warme persoonlijkheid, maar er ook met mijn wat donkere en minder mooie eigenschappen mag zijn.

 

Toekomst

Ik merk dat ik aan het groeien ben, zij het met vallen en opstaan. Ik heb inmiddels wat handvatten om mezelf wat meer in het groter geheel te zien, in plaats van me te focussen op de negatieve gedachten en gevoelens. Het is fijn dat Sarah op een warme, gevoelige, soms confronterende manier dicht naast me blijft staan. Ze ziet heel helder waar de eventuele knelpunten liggen en is daar open over. Zo krijg ik steeds meer zicht op wie ik nu ben en hoe krachtig ik eigenlijk ben. Een mooi basis voor de toekomst!

 

Anna

Comments (0)

Post a Comment

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan', om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op 'Accepteren' in de balk onderaan de pagina, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten