Blog

Dit ben ik!

Het is alweer even geleden dat ik me heb voorgesteld, de hoogste tijd! Graag geef ik jullie een inkijkje in wie ik ben en wat ik doe. Ik deel graag met jullie wat van mijn persoonlijkheid en drijfveren. Want wat ik doe is niet wie ik ben, maar vloeit wel voort uit waar ik voor sta. Dit is ook overigens hoe ik met vrouwen aan de slag ga. Wie ben je? Hoe kan je staan voor wie je bent en en het pad bewandelen wat voor jou is weggelegd.

Hoe is het ooit begonnen…. Mijn moeder vertelde mij dat ik vroeger al voor de meisjes opkwam en eigenlijk ben ik daar nooit mee gestopt. Tijdens mijn opleiding zei ik tegen mijn studiegenoten dat ik met vrouwen of met mensen die kampen met een verslaving wilde werken. Waarom? Dat begreep ik zelf eigenlijk ook niet. Maar intuïtief (karaktereigenschap) wist ik dit gewoon. In de 17 jaar dat ik nu als hulpverlener werkzaam ben, heb ik eerst met vrouwen gewerkt. Deze vrouwen kampten met diverse problemen waaronder weinig zelfvertrouwen, geweld, misbruik etc. Mensen om mij heen vroegen of het zwaar werk was. Dit was absoluut niet het geval want het raakte iets in mijn hart, er ontstond een vorm van urgentie. En ik geloof dat als je de talenten die je hebt gekregen gebruikt het ook als kloppend voelt en niet als pittig hoeft te voelen.

Na het werken met de vrouwen ben ik met mensen gaan werken die verslavingsproblematiek hadden. Een paar jaar laten werkte ik met vrouwen, werkzaam in de prostitutie, die ook veelal te maken hadden met verslavingsproblematiek. Terwijl ik dit laatste project vormgaf realiseerde ik mij opeens dat het cirkeltje na al die jaren rond was. Interessant was de gemene deler, namelijk: het opbouwen van persoonlijk leiderschap/ zelfvertrouwen, vanuit een optimistisch zelfbeeld. Iets waar ik met alle mensen, waarmee ik een tijdje mocht optrekken, aan heb gewerkt.

Het zit in mijn karakter om nieuwe dingen en projecten te starten. (Check ook nieuwste training persoonlijk leiderschap🙂 ) Ik besloot daarom voor mijzelf te beginnen, mijn pad verder te bewandelen. Het ondernemende in mijn karakter kreeg hierdoor alle ruimte, waar ik nog steeds elke dag van geniet. Maar bovenal van het samen onderweg zijn. Ik leef niet uit dat ik altijd vol zelfvertrouwen ben, iets wat overigens voor niemand haalbaar is, maar dat in je kwetsbaarheid kracht ligt en dat het ook ok is te gaan staan! Ik was bijvoorbeeld aardig perfectionistisch, een eigenschap wat me overigens erg ver heeft gebracht maar ook met regelmaat in de weg heeft gezeten. Gelukkig kan ik steeds beter erkennen dat ik niet perfect ben en dat niet alles perfect hoeft te zijn. Iedereen heeft zo zijn persoonlijke leerweg te gaan. Maar we zijn juist bedoelt om allemaal anders te zijn, juist zodat de ander ons kan aanvullen, als onderdeel van het grotere geheel waarin we in Liefde verbonden zijn met elkaar. Maar dit vraagt kwetsbaarheid. Mag de ander jou aanvullen? Maar durf jij ook te staan en de ander aan te vullen? We zijn soms nog veel te bescheiden.

Ik sta dus voor eigenheid, vrijheid, veiligheid, vertrouwen, (zelf)Liefde en verbinding met onszelf en de ander. Vanuit mijn eigenheid ga ik met mensen onderweg. Enthousiast, met lef, wanneer er hele vastgeroeste ideeën zijn heb ik de neiging om daar wat aan te gaan wrikken, positief kritisch, met een tikje humor, begaan en van het echte contact. Ik ga niet voor het halve werk maar vind het belangrijk echt te bewegen. Verder ben ik getrouwd, heb twee prachtige kinderen, geloof in God, ben net gestopt met bootcamp en hoop met kickboksen te starten en hou van zingen. Ik hoop dat je een beetje een beeld van mij hebt gekregen. Als een echte netwerker, sta ik altijd open voor een gesprek onder het genot van een kop thee. Wie weet tot ziens?!

Met een warme groet,

Sarah

 

 

Comments (2)

Post a Comment

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan', om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op 'Accepteren' in de balk onderaan de pagina, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten